неділя, 30 жовтня 2022 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізовані в'язні потрібні "Вагнеру" не для участі в боях – британська розвідка

Мобілізовані в'язні потрібні "Вагнеру" не для участі в боях – британська розвідка
До ПВК "Вагнер" набирають в'язнів із серйозними захворюваннями. Фото: gur.gov.ua

Роль російської приватної військової компанії "Вагнер" змінилася після вторгнення Росії в Україну.

Якщо в попередніх збройних конфліктах власник компанії олігарх Євген Пригожин дотримувався відносно високих стандартів набору, то зараз набирають ув'язнених із серйозними захворюваннями. Це підкреслює підхід, за яким надають пріоритет кількості, а не досвіду чи якості. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки 30 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не відпускати в'язнів достроково ‒ ISW повідомив про безпрецедентне рішення Кремля

Це підтверджує й опублікований допис Пригожина 27 жовтня. У ньому він визнав звинувачення в тому, що його компанія змінила стандарти й вербувала російських засуджених, які страждають на серйозні захворювання, зокрема ВІЛ і гепатит С.

"Нещодавно Пригожин обговорював плани створення 200-кілометрової оборонної "лінії Вагнера" на сході України. Ця робота потребувала б великої робочої сили. Є імовірність того, що деяких новобранців із засуджених спочатку залучать до роботи над будівництвом оборони", – зазначили британські розвідники.

Біля окупованого міста Гірське на сході України росіяни побудували протитанкове укріплення завдовжки майде 2 км.

Укріплення складається з чотирьох рядів цементних пірамід, які, як сподіваються росіяни, не дадуть машинам і танкам Збройних сил України рухатися. За протитанковими укріпленнями розташована велика траншея, свідчать нові супутникові знімки Maxar Technologies.

Додаткові супутникові знімки Європейського космічного агентства показують, що копання траншеї відбувалося у два етапи: перша частина траншеї копалася з 25 вересня; друга ділянка траншеї була викопана десь між 30 вересня та 5 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізовані в'язні потрібні "Вагнеру" не для участі в боях – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі