четвер, 21 вересня 2023 22:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізації в РФ торкнеться жителів Москви та області – ГУР

Мобілізації в РФ торкнеться жителів Москви та області – ГУР
Ймовірна нова хвиля мобілізації в Росії цього разу торкнеться і жителів Москви, заявив представник ГУР Андрій Юсов. Фото: РБК-Україна

Ймовірна нова хвиля мобілізації в Росії цього разу торкнеться і жителів Москви.

Раніше пересічного москвича мобілізація торкалася мало. Про це в ефірі телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

"Переважно ця хвиля публічної мобілізації пройшла осторонь Москви і Московського регіону, та власне столичних жителів, принаймні її частини, мова не йде про гастарбайтерів чи якісь неблагонадійні верстви населення. Пересічного москвича ця мобілізація торкнулась мало. Цього разу, ймовірно, буде по-іншому", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мобілізували майже всіх комунальників в окупованому Шахтарську: місто тоне у смітті

За словами Юсова, попри те, що режим президента країни-агресора буде берегти жителів Москви, мобілізація неминуче торкнеться їх.

Також він зазначив, що нова ймовірна хвиля мобілізації торкнеться ще більшої кількості пересічних родин.

"Яке б це не було закрите суспільство з репресією та диктатурою, тим не менше, Кремль має підстави побоюватися суспільних настроїв, тому рішення про нову хвилю мобілізації вже декілька разів переносили", – сказав Юсов.

Він наголосив, що прихована мобілізація в Росії триває весь час, водночас нова публічна хвиля мобілізації може розпочатись і осінь є тим періодом, коли її могли б оголосити.

Аби мати сили для відновлення наступу в Україні, Росія може зважитися на новий раунд мобілізації.

Західні союзники очікують цього від РФ, заявив директор стратегічного об'єднаного штабу Канади генерал-майор Пол Превост на слуханнях комітету з оборони Палати громад, повідомляє CBC.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізації в РФ торкнеться жителів Москви та області – ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі