субота, 01 жовтня 2022 12:53

Митники надурили державу на 40 млн, "омолоджуючи" вантажівки
7

На Житомирській митниці ліквідували масштабну схему, яка завдала бюджету майже 40 млн грн збитків.

Співробітники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань викрили масштабну злочинну схему на розмитненні іноземних вантажних автомобілів, повідомила 1 жовтня пресслужба СБУ.

"До організації оборудки причетні понад 10 осіб, серед них – шестеро посадовців митного посту "Житомир-центральний" і декілька комерсантів з обласного центру та Рівного", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили злодіїв, які "професійно" обкрадали потяги з вугіллям

СБУ ліквідувала масштабну схему на Житомирській митниці
Фото: ssu.gov.ua
СБУ ліквідувала масштабну схему на Житомирській митниці
СБУ ліквідувала масштабну схему на Житомирській митниці
СБУ ліквідувала масштабну схему на Житомирській митниці
СБУ ліквідувала масштабну схему на Житомирській митниці

Зловмисники штучно "омолоджували" рік випуску імпортованих вантажівок, ухиляючись таким чином від сплати встановлених митних платежів.

"Учасники схеми подавали до митного органу підроблені іноземні технічні паспорти з відкорегованими датами виробництва автомобілів. При цьому головні державні інспектори митниці не здійснювали належну перевірку цих документів і гарантували безперешкодне митне оформлення вантажівок", – звітує відомство.

Через недоотримані суми акцизного збору і податку на додану вартість, незаконна діяльність завдала збитки бюджету у розмірі майже 40 млн грн. На кожному авто зловмисники "економили" від 90 до 750 тис. грн залежно від об'єму двигуна.

Під час обшуків за місцями перебування організаторів махінацій правоохоронці виявили звітну документацію із доказами протиправних дій. 11 учасникам злочинної групи вже повідомили про підозру.

У Харкові Служба безпеки України затримала ділків, що вимагали з обвинуваченого гроші за уникнення тюремного строку у справі, яку розслідували слідчі спецслужби. Двоє місцевих жителів, один із яких представлявся нібито співробітником української спецслужби, вимагали "хабаря" в учасника кримінального провадження.

Зараз ви читаєте новину «Митники надурили державу на 40 млн, "омолоджуючи" вантажівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі