вівторок, 03 листопада 2020 20:17

Митних чиновників викрили на корупційній схемі

Митних чиновників викрили на корупційній схемі
Митників звинувачують у завданні збитків в особливо великих розмірах. Фото: СБУ

Корупційні схеми посадовців Державної митної служби викрила СБУ спільно з Державним бюро розслідувань.

Чиновники центрального офісу ДМС та її регіональних органів отримували незаконні кошти під час митного оформлення товарів.

Вони порушували законодавство у сфері публічних закупівель. Це призвело до тяжких наслідків для бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митники виявили контрабанду зубів

"У ході проведення санкціонованих обшуків у центральному офісі Державної митної служби та в 15 регіональних представництвах правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, що, можливо, підтверджує протиправну діяльність посадовців. Зокрема, щодо порушення бюджетного законодавства при перерахуванні митних платежів, недостовірності висновків експертиз із класифікації товарів, документації про проведені роботи з капітального будівництва, реконструкції та капітального ремонту в Держмитслужбі та її територіальних органах", - йдеться у повідомленні.

Заступника начальника Дніпропетровської митниці підозрюють у зловживанні службовим становищем. Група осіб протягом тривалого часу імпортувала нові автомобілі під виглядом використаних із підробленими документами і не сплачувала митні платежі в повному обсязі.

Зараз ви читаєте новину «Митних чиновників викрили на корупційній схемі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі