середа, 16 жовтня 2013 17:55

"Микола був голим, худим, з почервонілими очима" - подробиці утримання психічнохворого в клітці

Минулого тижня у селі Дубовичі Кролевецького району Сумщини знайшли 27-річного Миколу Кірика, якого мати утримувала в заперті півроку.

"Миколу утримували в старій хаті. Він був голим, худим, з почервонілими очима. Одна стіна була дерев'яна, інша - зроблена з металу, коли побачив свою матір - попросився гуляти", - розповідає сільський голова Дубовичів Світлана Лукаш.

Микола Кірик інвалід дитинства, мав психічні розлади.

"Буйним він ніколи не був, - продовжує Лукаш. - Доки сім'я жила в центрі, то сусіди бачили як батько гуляв з сином у парку, як купали його. Іноді чули якісь дивні звуки, але знущання над хлопцем не бачили".

Півроку тому Олександр Кірик розлучився з дружиною Марією, причин у селі не знають.

"Відтоді жінка купила іншу хату у селі. Загалом вона має чотири хати в різних кутках села. Бувала в них по черзі. Миколу давно ніхто не бачив, тому коли до мене подзвонили односельчани і повідомили про знущання над ним, одразу викликала міліцію", пояснює голова.

Чоловіка забрали на обстеження та лікування в Глухівську лікарню. Його мати Олена зараз на волі. Проти неї порушено кримінальну справу. У Кіриків є ще двоє синів. Один з них проживає в Дубовичах, інший у Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Микола був голим, худим, з почервонілими очима" - подробиці утримання психічнохворого в клітці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі