неділя, 06 листопада 2022 19:16

Спецтема: Війна Росії проти України

МЗС Угорщини відреагувало на заяви Путіна про територіальні претензії до України

МЗС Угорщини відреагувало на заяви Путіна про територіальні претензії до України
Угорщина відповіла на заяву президента Росії Володимира Путіна про нібито її територіальні претензії до України. Фото: Слово і діло

Угорщина відповіла на заяву президента Росії Володимира Путіна про нібито її територіальні претензії до України.

У Міністерстві закордонних справ країни закликали Путіна до припинення вогню замість заяв, що тільки поглиблюють конфлікт. Про це пише Іndex.

"Ми не вважаємо правильними заяви, що поглиблюють військовий конфлікт. Замість подібних заяв необхідне негайне припинення вогню і мирні переговори", – заявили в МЗС у відповідь на заяву Путіна про те, що Польща, Румунія та Угорщина також можуть мати територіальні претензії до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін натякнув, куди готовий нанести ядерний удар

Керівництво інших згаданих країн швидко відреагувало на цю заяву.

Зокрема, Румунія дала зрозуміти, що не має жодних претензій, а Польща звинуватила Путіна в поширенні дезінформації.

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували заяву прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що санкції та допомога Збройним силам України нібито можуть привести війну в Європу.

У МЗС зазначили, що за такої позиції Угорщини щодо війни в Україні російські танки опиняться в Будапешті раніше, аніж хтось з уряду Орбана встигне зателефонувати до Кремля, заявив речник міністерства Олег Ніколенко у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Угорщини відреагувало на заяви Путіна про територіальні претензії до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі