четвер, 07 травня 2015 12:59

Поміж обстрілами сил АТО бойовики встигають потренуватися. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 7 травня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 6 травня
Ситуація на Донбасі. 5 травня

Ситуація у зоні антитерористичної операції залишається складною. Російсько-терористичні війська продовжують обстріли сил АТО та проводять тренувальні заходи.

Про це на щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Противник активно проходить тренування, проводить заходи з нарощування бойових спроможностей існуючих підрозділів так званих "Збройних сил Новоросії". Особливу увагу бойовики приділяють бойовій підготовці та відпрацюванню елементів штурмових дій при захопленні оборонних укріплень.

Російсько-терористичні війська продовжують порушувати Мінські домовленості, використовуючи заборонену зброю. Зокрема за добу зафіксовано 10 обстрілів із 120-міліметрових мінометів, також 2 обстріли з артилерійських систем калібром 152 міліметри і один раз ворог застосовував танк проти наших позицій.

Найбільша активність НЗФ зберігається на Маріупольському напрямку поблизу населеного пункту Широкине. За добу там зафіксовано 12 обстрілів із різних видів зброї.

На Донецькому напрямку двома районами інтенсивного вогню залишаються населені пункти поблизу Донецького аеропорту та міста Горлівка.

На Луганському напрямку бойовики активізувалися неподалік міста Щастя. Інциденти порушення режиму тиші зафіксовані також поблизу Кряківки, Оріхового та Станиці Луганської. Здебільшого бойовики використовують там міномети, гранатомети та стрілецьку зброю. Більшість обстрілів припадає на другу половину дня та вечір", - розповів Лисенко.

Він також зазначив, що за минулу добу було зафіксовано проліт семи безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «Поміж обстрілами сил АТО бойовики встигають потренуватися. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі