четвер, 21 лютого 2013 12:31

Мешканці Умані захищали від вирубки парк, якого "немає на паперах"
7

Фото: Фото Романа Чорномаза

20 лютого в місті Умань на Черкащині місцеві жителі протестували проти вирубки та забудови парку Зої Космодем'янської. Конфлікт між жителями та забудовниками розпочався два роки тому, коли міська влада віддала парк під будівництво приватних котеджів. Жителі мікрорайону, де знаходиться парк, звернулися до суду, але парк це не врятувало — значну частину дерев вирізали.

Біля 70 осіб пікетували будівлю міської ради. Людей обурило, що забудовники на вихідних знову почали вирубку дерев. На одній з ділянок на території парку будинок побудувала родина секретаря Уманської міської ради Аркадія Рибака.

"Цей парк тут завжди був, скільки себе пам'ятаю, - каже юрист Світлана Каленська. - Наші батьки саджали дерева в ньому. Тому він дорогий нам ще й як пам'ять. Ми пройшли нелегкий шлях, щоб врятувати парк. Звертались і до міської ради і до суду. Хоча позитивних результатів поки немає, ми не зупинимось і боротимемось за парк, поки ще є за що боротись. Сьогодні я передала звернення до прокуратури. Сподіваюсь, там звернуть увагу на нашу проблему та допоможуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уманці спостерігали, як губернатор з мером вміють саджати дерева

Проти дій чиновників виступили також і депутати міськради.

"Замість того, щоб займатись благоустроєм парку та піклуватись про дітей, чиновники знищують єдину зелену зону в тому районі та будують собі будинки. Там немає жодної лавки, жодної гойдалки, жодної каруселі для дітей, там немає нічого, окрім того парку. Тому ми будемо боротися проти незаконної забудови та вирубки дерев", - заявив депутат Уманської міської ради Максим Поляков.

Акція закінчилася у кабінеті Аркадія Рибака. Він заявив мітингувальникам, що не знає хто і чому вирубує парк.

"Якщо будь-яке рішення незаконне — його можна оскаржити в прокуратурі", - заявив Аркадій Рибак.

У міській раді кажуть, що земельну ділянку, на якій знаходиться парк, ще у 2009 році рішенням сесії відвели для кількох сімей. Але за документами парку там немає.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці Умані захищали від вирубки парк, якого "немає на паперах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі