понеділок, 07 травня 2012 15:14

Мер Севастополя ледь не загинув під копитами коня
5

Азіз Абдуллаєв і Анатолій Могильов
Фото: Фото: "Аргументы недели - Крым"

6 травня на національному кримсько-татарському святі Хидирлез скаковий кінь разом з наїзницею вбіг у натовп глядачів.

Саме свято проходило у Бахчисарайському районі серед поля на 25 кілометрі траси Сімферополь-Бахчисарай. Серед глядачів були перші особи Криму - прем'єр-міністр Криму Анатолій Могильов, спікер ВР Криму Володимир Константинов, представник президента в Криму Віктор Плакіда. Вони стояли осторонь у спеціально обладнаних глядацьких місцях. У натовпі, куди вбіг кінь знаходився голова Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Яцуба. Чиновник не постраждав. Кінь пробіг в кількох метрах від нього.

Найбільше дісталося оператору-фотографу кримського видання "Аргументы недели" Станіславу Юрченку, котрий саме проводив зйомку. Він потрапив просто під коня. Станіслав отримав забої обличчя, попереку та гематоми на руках. Також кінь зламав штатив від камери.

"Я не звинувачую тварину, – зазначив головний редактор видання "Аргументы недели" Заїр Акадиров. – Все-таки це тварина – найшло щось: спека, люди, недосвідченість наїзниці. Але я вражений організаторами, котрі навіть не поворухнулися, коли все це відбулося".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трьох податківців задавив кінь, який влетів у салон маршрутки

За словами очевидців наїзниця, чий кінь вскочив у натовп, відразу втекла, навіть не дочекавшись нагородження (кінь прийшов другим). Організатори фестивалю не поцікавилися почуттям та здоров'ям людей у натовпі, ніхто не запропонував викликати "швидку".

"Як так можна, сталося така подія, а свято продовжували як ні в чому не бувало… - обурюється місцева мешканка Мар'яна Кирищук.

"Ми чекали пів години "швидку", потім кинулися самі шукати карету. – пояснив Акадиров. – І до вечора їздили по лікарнях. На щастя, на рентгенівських знімках у все виявилося в порядку. Лікарі сказали, що серйозних ушкоджень немає і Стасу здорово пощастило".

Організатором свята був Республіканський комітет у справах національностей та депортованих громадян АРК (голова – Едем Дудаков, ред.), головою організаційного комітету свята – заступник голови Ради міністрів Криму – Азіз Абдулаєв.

"У сина болять ребра, щелепа, горло і голова", – написала на своїй інтернет-сторінці мати Стаса Олена Юрченко.

Зараз ви читаєте новину «Мер Севастополя ледь не загинув під копитами коня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі