понеділок, 22 липня 2013 16:02

Мер Львова активно працює і нікого не підозрює у нападі

Мер Львова активно працює і нікого не підозрює у нападі
Мер Львова зустрівся із журналістами. Фото Ольги Швед

20 липня на львівського мера Андрія Садового двічі за день напав 32-річний безробітний Тарас. О 17:50 мер міста виходив із приміщення міської Ратуші. До нього швидко підійшов чоловік спортивної статури і вдарив в обличчя. Андрій Іванович звернувся у Галицький районний відділ міліції, написав заяву та  повернувся знову в кабінет. Вдруге на мера напав той самий чоловік о 22:30. На перехресті площі Ринок та площі Кафедральної він наніс удар у спину Садовому. Тоді його затримали міліціонери у цивільній формі.

"Якби не моя багаторічна спортивна підготовка і швидка реакція -  мав би синяк під оком, а так трохи ухилився. Він не сказав ні слова, вдарив і пішов далі по площі Ринок. Я був ошелешений. Вдруге він хотів мене повалити на землю але не встиг - його затримали" - каже  Андрій Садовий.

У понеділок опівдні зустрічається із журналістами на брифінгу. Слідів побоїв на обличчі нема. Мер жартує і охоче розповідає про інцидент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На міського голову Львова двічі напали - нападник затриманий

"Порушена справа, слідчі проводять певні дії. Думаю, вони мали б дати відповідь. Слідчі дії займають багато часу. В суботу і вчора перед церквою я був у райвідділі. Була проведена очна ставка. Мені представили усіх осіб. Я одразу впізнав нападника. Він відмовляється давати відповіді на будь-які запитання, посилається на ст. 63 Конституції України. Хай слідство працює. Я буду працювати. Я не підозрюю нікого у цьому нападі. Є слідство, воно буде приймати рішення. Вину тої чи іншої особи встановлює суд. Я вчора був в церкві і помолився також за цього чоловіка, щоб у його житті все було гаразд, щоб його агресія припинилась. Охоронця у мене ніколи не було і не буде", - розповів міський голова Львова.

Затриманий знаходиться в одному із райвідділів Львова. У нього є адвокат.

"Після заяви мера співробітники міліції почали шукати зловмисника. Чоловіка затримали правоохоронці у цивільному після другого інциденту, коли чоловік вдарив мера ногою. Під час допиту затриманого в міліції з'ясувалося, що він знав на кого вчиняв напад і робив це цілеспрямовано. Відтак у міліції перекваліфікували кримінальне провадження із ст. 296 ч.1 КК України (хуліганство) на ст. 350 ч. 2 КК України (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадські обов'язки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.  Затриманому проведуть медичну експертизу, результати будуть відомі за кілька днів", - каже начальник відділу зв'язків з громадськістю обласної міліції Світлана Добровольська.

Зараз ви читаєте новину «Мер Львова активно працює і нікого не підозрює у нападі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі