понеділок, 11 квітня 2016 13:09

Мати вбила синів, аби їх не відібрали
3

Фото: zk.npu.gov.ua

Ганна Проданюк із Верховини на Івано-Франківщин вбила двох синів і намагалася вкоротити собі віку. Вона оговталася і дає свідчення. Розповіла, що злочин задумала давно. Вчинила так, бо батько молодшого, 2-річного Матвія погрожував, що відбере у неї дитину. Свого сина, 9-річного Ростислава, сам хотів виховувати чоловік Микола, з яким Ганна була у шлюбі. Без дітей жінка жити не хотіла.

"Жінка пояснила, що у неї були сімейні проблеми. Чоловік хотів відібрати молодшого сина. Старшого теж забрав би його батько. Крім того, вона не витримала тиску з боку громадськості, так як її звинувачували у розгульному способі життя. Тому дітей нагодувала таблетками. Собі порізала вени на руках та ногах. В будинку слідчі вилучили коробки від ліків. Ще одну - від щурячої отрути", - розповіла Тетяна Іванюк із Івано-Франківської обласної поліції.

Жінку перевели до слідчого ізолятора із психіатричної лікарні, де вона кілька днів перебувала у стані шоку. За вбивство синів їй загрожує до 15 років в'язниці або ж довічне ув'язнення.

Нагадаємо, увечері 3 квітня 30-річна Ганна Проданюк отруїла синів 9-річного Ростислава і Матвія, 2 роки. Собі порізала вени на руках і ногах. Тіла дітей у ліжечках виявив батько старшого хлопця. У будинку знайшли передсмертну записку. В ній Ганна прощається з подругами і просить у них вибачення.

Ростислава та Матвія поховали 5 квітня. Старшого — в селі Ільці Верховинського району. Молодшого — у Чернівцях. Тіло туди забрав батько.

Читайте також: На Сумщині вкоротила собі віку матір двох дітей

Зараз ви читаєте новину «Мати вбила синів, аби їх не відібрали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі