вівторок, 03 липня 2018 16:09

Масове отруєння дітей у таборі: одна дівчина в комі

Масове отруєння дітей у таборі: одна дівчина в комі
В дитячому таборі в Переяслав-Хмельницькому районі на Київщині масово отруїлися вихованці. Фото - YouTube

У дитячому таборі в Переяслав-Хмельницькому районі на Київщині масово отруїлися вихованці.

Всього нездужання відчули 12 дітей, 8-річна дівчина в стані коми знаходиться в реанімації, повідомили у департаменті охорони здоров'я Київської області.

"Увечері 2 липня до центральної районної лікарні Переяслава-Хмельницького екстрено доставлена дитина восьми років з розладом травлення. Організм дівчинки вкрай зневоднений, вона впала в кому і госпіталізована до реанімації. Стан кваліфікується, як тяжкий", – повідомляють у департаменті.

Дівчину оглянув анестезіолог дитячої обласної лікарні міста Боярка, також на консультацію викликали фахівців лікарні "Охматдит". Зараз дитину готують до транспортування до Києва.

"Всього вчора стало зле 12 дітям, у них - розлад шлунково-кишкового тракту. 11 дітей потрапили до медичного ізолятора табору. На сьогодні ізольованих залишаються семеро. А в цілому в оздоровчому таборі перебувають понад 200 осіб", – додають у департаменті охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На випускному шкільному балу отруїлися 62 особи

Фахівці Держпродпотребслужби взяли проби їжі, якою годують дітей у таборі, проводять посіви у постраждалих. Також в дитячому таборі працює комісія з епідрозслідування. Про надзвичайну подію повідомили правоохоронним органам, керівництву області та батькам постраждалих дітей.

В окупованому Криму у севастопольському дитячому оздоровчому таборі "Чайка" отруїлися 20-30 дітей. Вони скаржаться на нездужання, діарею і блювоту.

Зараз ви читаєте новину «Масове отруєння дітей у таборі: одна дівчина в комі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі