четвер, 13 жовтня 2022 18:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Масовані удари по Україні не припиняються: куди б'ють окупанти

Масовані удари по Україні не припиняються: куди б'ють окупанти
Росіяни масовано вдарили по Україні. Фото: Zaxid

Російські окупанти, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, продовжують завдавати ударів по критичній інфраструктурі та житлу цивільного населення.

Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з повітряного простору території республіки Білорусь. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми боремося з великим обсягом ракет" – Зеленський знову закликав світ закрити небо

Загалом на Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Атинське та Велика Рибиця;

на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гряниківка, Гатище та Стрілеча;

на Краматорському напрямку – з танків та артилерії різних типів, вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Терни та Ямполівка;

на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Іванград та Яковлівка;

на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах Мар'їнки, Невельського, Первомайського та Золотої Ниви.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник наступальних дій не проводив. Обстрілів зазнали населені пункти Степногірськ, Оріхів та Комишуваха.

На Південнобузькому напрямку окупанти з реактивних систем залпового вогню обстріляли Нікополь.

У четвер, 13 жовтня, російські війська з акваторії Чорного моря атакували крилатими ракетами типу ''Калібр'' об'єкти критичної інфраструктури у західному регіоні України.

Чотири крилаті ракети знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування ''Захід", ще одна знищена командуванням "Південь".

Зараз ви читаєте новину «Масовані удари по Україні не припиняються: куди б'ють окупанти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі