пʼятниця, 18 листопада 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Масований удар по Україні: діти з Дніпра та Вільнянська поповнили трагічну статистику

Масований удар по Україні: діти з Дніпра та Вільнянська поповнили трагічну статистику
Діти в Україні продовжують гинути від дій російських окупантів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Понад 1270 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації.

З них 433 загинули, понад 837 маленьких українців зазнали поранень, повідомила пресслужба Офіса генпрокурора вранці 18 листопада.

"17 листопада внаслідок ракетного удару ворога по приватному будинку в місті Вільнянськ Запорізької області загинули 10 людей. В тому числі двоє дітей, 11 та 17 років. 17 листопада внаслідок обстрілу окупантами Дніпра отримала поранення 15-річна дівчинка. 16 листопада через обстріл Ізюму Харківської області отримала поранення 11-річна дівчинка", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній співробітник СБУ попередив українців про новий масований удар РФ

Загалом найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій – 423, Харківській – 265, Київській – 117, Миколаївській – 77, Запорізькій – 72, Чернігівській – 68, Луганській – 64, Херсонській – 64, Дніпропетровській – 32.

"Ці цифри не є остаточними, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях", – нагадало відомство.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 2719 закладів освіти. З них 332 зруйновані повністю, за даними ОГ.

У ніч на 17 листопада Росія вкотре вдарила ракетами по Запорізькій області. Три ракети влучили в один з населених пунктів на Вільнянщині. Внаслідок атаки зруйнований двоповерховий житловий будинок у Вільнянську. З-під його завалів рятувальники дістали дев'ятьох загиблих, повідомили в Офісі президента.

Уранці того ж дня росіяни обстріляли ракетами Дніпро, влучили в інфраструктурні об'єкти. 23 людини постраждали. Найстаршій пацієнтці – 83, в жінки інфаркт. Люди отримали різні ушкодження, здебільшого це – порізи, струс мозку.

Зараз ви читаєте новину «Масований удар по Україні: діти з Дніпра та Вільнянська поповнили трагічну статистику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі