середа, 19 березня 2014 13:14

"Львів'янам соромно за таку "Свободу" - у Львові журналісти пікетували ОДА
7

Фото: Вікторія ЦИМБАЛІСТА

Близько 50-ти журналістів Львівщини прийшли сьогодні під стіни обласної адміністрації з вимогою роз'яснити вчорашні дії "свободівців" стосовно керівника Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова, передає кореспондент Gazeta.ua.

На акцію протесту принесли фото Ігоря Мірошниченка, Бодана Бенюка, Олександра Аронця. Підписали їх "Герої".

На окремих широких плакатах кожен висловлював свою позицію: "Свобода" зупиніть провокації", "Чим ви відрізняєтесь від колишньої влади?", "Свою відвагу проявляйте у Криму", "Львів'янам соромно за таку "Свободу".

Очільник львівської адміністрації Ірина Сех зі "Свободи" запросила журналістів у зал засідань, де пояснила свою позицію стосовно вчорашніх подій.

"Я вважаю, що вчорашні дії були емоційними і не розумними. Влада має діяти по-іншому. Ці дії були під впливом того, що відбувається у Криму. У таких умовах треба керуватися розумом, а не емоціями. Олег Тягнибок, керівник нашої партії, уже висловив свою позицію. Виразив свій жаль стосовно ситуації. Він уже повідомив, що Ігор Мірошниченко готовий скласти повноваження і постати перед судом. Не варто роздмухувати ситуацію. Це був прикрий інцидент, була помилка. Я не знаю, хто це відео виклав в Інтернет і навіщо це було робити", сказала Сех.

Ірину Сех запитали, коли вона здасть свій мандат нардепа, та чому жодного представника влади від "Свободи" не видно у Криму.

"Я маю ще декілька днів, щоб ухвалити рішення стосовно свого мандату. Буду діяти згідно Конституції. Хочу, щоб усі зрозуміли, дію так, бо зараз в Україні - військова ситуація. Мій голос дуже важливий у Верховній Раді. Нещодавно був 226-м про зміни до закону щодо повноважень президента. Ситуація у парламенті є хиткою як ніколи. А "свободівці" в Криму є. Вони там живуть. Священики навіть допомагають людям-біженцям переїхати у безпечні місця", сказала Сех.

 

Зараз ви читаєте новину «"Львів'янам соромно за таку "Свободу" - у Львові журналісти пікетували ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі