понеділок, 12 вересня 2022 12:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко на військових навчаннях перевіряє стару техніку

Лукашенко на військових навчаннях перевіряє стару техніку
На військових навчаннях, що тривають у Білорусі, перевіряють боєздатність старої техніки. Фото: t.me/Hajun_BY

На військових навчаннях, що тривають у Білорусі, перевіряють боєздатність старої техніки.

На фото з навчань, які регулярно публікує міноборони Білорусі, можна побачити зняту зі зберігання військову техніку, повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" в Telegram.

Зокрема, в навчаннях задіяно зенітну самохідну установку ЗСУ-23-4 "Шилка". Її серійно випускали з 1964 по 1982 роки. Нині, за інформацією з відкритих джерел, у військах застосовується більш сучасна ЗСУ "Тунгуска". На фото міноборони Білорусі "Шилка" була без бортового номера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь зробила крок до визнання анексії Криму – ЗМІ

Помітили на навчаннях також 122 мм реактивну систему залпового вогню БМ-21"Град" на шасі автомобіля "Урал-375Д". Такі "Гради" перебувають на озброєнні артилерійських підрозділів ЗС РБ.

Перевіряють також бронеавтомобіль "Богатир" (Китайський DongFeng Mengshi EQ2050) з встановленим 12,7 мм кулеметом ДШКМ.

"Задіяння на навчаннях техніки, знятої зі зберігання повністю відповідає заявленим цілям навчання – побороти страх Лукашенка перед обличчям потенційного військового вторгнення України", – йдеться у повідомленні.

Однак, судячи з кількості задіяної на навчаннях військової техніки, говорити про масштабне її розконсервування не доводиться.

8 вересня в Білорусі розпочали чергові військові навчання, які триватимуть до 14 вересня. Військових тренуватимуть "звільняти захоплені території".

Використання РФ території Білорусі сприяло просуванню Росії на Київ на початку масштабного вторгнення. Проте білоруські сили нині мають обмежені наступальні можливості. Тому ймовірність їхнього нападу на Україну незначна, констатує британська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко на військових навчаннях перевіряє стару техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі