середа, 07 грудня 2016 12:57

Луценко може звільнити новопризначеного прокурора області

Луценко може звільнити новопризначеного прокурора області

Генпрокурор Юрій Луценко готовий звільнити новопризначеного прокурора Полтавської області Миколу Кармазіна. Вважає, що через бездіяльність місцевої прокуратури суд випустив керівника всесвітньої хакерської мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів правду про стрілянину у Княжичах.

Про це генпрокурор заявив під час брифінгу у Верховній Раді.

"Хакера відпустили за рішенням суду. Але суд прийняв його, базуючись на статтях, які внесли прокурори. Як відомо, хакер стріляв у працівників правоохоронних органів. Прокурори не запропонували статті 115 (замах на вбивство - Gazeta.ua), яка передбачає взяття під арешт. Тому вина не з боку судді. Вона лежить на прокурорах, які внесли подання на міру запобіжного заходу без врахування статті 115. Зараз відбувається службова перевірка. Я не виключаю, що новопризначений прокурор Полтавської області може втратити свою посаду", - сказав Юрій Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура допитала учасників спецоперації в Княжичах.

33-річного полтавця Геннадія Капканова підозрюють у керівництві міжнародного злочинного угрупування "Avalanche" і в 1152 кіберзлочинах. Його затримали в Полтаві 30 листопада спецпризначенці "КОРД". Стріляв у правоохоронців, на руках мав автомат та бойовий пістолет. Тікав від поліції через балкон.

За інформацією Юрія Луценка, після рішення суду хакер територію України не покинув.

Правоохоронці 30 країн завершили безпрецедентну міжнародну операцію з ліквідації кібермережі "Avalanche", яка щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів. Мережа функціонувала 7 років. 5 осіб затримали, з них троє українців.

Прокурора Полтавської області Миколу Кармазіна 3 листопада представляв генпрокурор Юрій Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко може звільнити новопризначеного прокурора області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі