середа, 11 квітня 2012 09:28

Лівійці відпустили частину полонених українців

Лівійці відпустили частину полонених українців
Протягом кількох місяців українці перебували під домашнім арештом. Фото: lenta.ru

Частина громадян України, які з осені 2011 року утримувалися під арештом новою владою Лівії, відпущена на свободу, повідомили українські лікарі, які працюють в Лівії. За словами співрозмовників агентства, серед тих, кого випустили з-під варти, є одна дівчина. Всі відпущені на свободу відчувають себе добре.

Скільки саме українців було відпущено на свободу, не повідомляється. Відомо лише, що військовий суд Тріполі зараз розглядає справи інших громадян України, які все ще перебувають під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС продовжує "визволяти" полонених у Лівії українців

Раніше в квітні стало відомо, що суд в Триполі висунув офіційне звинувачення двадцяти двом громадянам України, які були затримані за пособництво поваленому лівійському лідеру Муамару Каддафі. Українців, зокрема, звинуватили в тому, що вони були іноземними найманцями-снайперами. Затримані ці звинувачення відкинули, заявивши, що працювали на місцевих об'єктах нафтової промисловості за своїми цивільними спеціальностями - інженерами, кухарями та водіями.

Протягом кількох місяців українці перебували під домашнім арештом, а в кінці березня 2012 троє затриманих були відпущені на Батьківщину.

Зараз ви читаєте новину «Лівійці відпустили частину полонених українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі