неділя, 02 вересня 2018 00:43

Лісову пожежу на Харківщині гасять з гелікоптера та літака

Лісову пожежу на Харківщині гасять з гелікоптера та літака
На Харківщині загорівся ліс. Фото: Укрінформ

На Харківщині загорівся сосновий ліс.

"Вогонь виник поблизу села Гатище Вовчанського району на території Жовтневого лісництва Вовчанського лісгоспу. Загорілася лісова підстилки у 8-му та 22-му кварталах соснового лісу. Загальна площа обох кварталів - більше ста га", - розповів начальник прес-служби ГУ ГСЧС в Харківській області полковник Ігор Лупандін, повідомляє Укрінформ.

"До гасіння залучено 130 осіб, 28 одиниць техніки та пожежний потяг. Із них від ДСНС - 102 чоловіки особового складу, 23 одиниці техніки, в тому числі, вертоліт Мі-8, а також літак АН-32 П", - сказав Лупандін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу німецької столиці горить ліс

Проводиться оборювання осередків пожежі.

Пізніше повідомили, що пожежа зменшилася до площі 10 га. Сили та засоби зосереджені для захисту найближчих населених пунктів.

Раніше рятувальники попередили про ризик виникнення лісових пожеж. Загоряння на відкритих територіях стаються через рівень пожежної небезпеки 5-го класу. Найбільше загорань фіксують у Миколаївській, Херсонській областях та на Дніпропетровщині.

Зараз ви читаєте новину «Лісову пожежу на Харківщині гасять з гелікоптера та літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі