пʼятниця, 12 березня 2021 07:54

Куратори "груп смерті" роблять бізнес на вразливих підлітках

Куратори "груп смерті" роблять бізнес на вразливих підлітках
Участь цих дітей в таких подібних групах зумовлена, в першу чергу, відсутністю батьківської уваги Фото: pixabay.com

Куратори "груп смерті" шукають вразливих підлітків, яких можна схилити до самогубства.

Потім вони продають свої акаунти в соцмережах, повідомив у прямому ефірі ток-шок "Право на владу" на телеканалі "1+1" головний інспектор Департаменту кіберполіції Національної поліції Роман Сочка.

Під час ток-шоу продемонстрували запис із затриманою кураторкою "групи смерті", на якому вона пояснює, навіщо схиляла дітей до самогубства.

Інспектор Департаменту кіберполіції зазначив, що "групи смерті" уже нагадують бізнес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш поширені методи шахраїв у інтернеті

"Проаналізувавши техніку, яка була виявлена в цієї дитини, ті тексти, які вона писала іншим учасникам цих груп, я можу стверджувати, що вона давала їм завдання робити порізи. Казала, що, дійшовши до останнього завдання, вони вивільняться. Вивільняться від тих страждань, які їх очікують на землі", - каже Роман Сочка.

Він додав, що участь цих дітей в таких подібних групах зумовлена, в першу чергу, відсутністю батьківської уваги. Це той основний чинник, який можна констатувати внаслідок аналізу спілкування дітей з батьками, аналізу бесід з потерпілими, які встановили працівники департаменту кіберполіції.

Кіберполіція за останні місяці затримала двох кураторів "груп смерті". Одну дівчину затримали в кінці 2020 року в Києві, іншу вже 2021 Кривому Розі Дніпропетровської області.

Зараз ви читаєте новину «Куратори "груп смерті" роблять бізнес на вразливих підлітках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі