пʼятниця, 12 березня 2021 04:51

Затримали кураторів "груп смерті" - кіберполіція

Затримали кураторів "груп смерті" - кіберполіція
Кіберпол затримав кураторів "груп смерті". Фото: Укрінформ

Кіберполіція за останні місяці затримала двох кураторів "груп смерті".

Одну дівчину затримали в кінці 2020 року в Києві, іншу вже 2021 Кривому Розі Дніпропетровської області, в ефірі "Право на владу" розповів головний інспектор Департаменту кіберполіції Національної поліції Роман Сочка.

"Що стосується кураторів, я хотів би зазначити, що департамент кіберполіції затримав двох таких кураторів - осіб, які називали себе кураторами. Що найстрашніше, ними виявилися неповнолітні. Діти 13-ти і 15-ти років. Це діти, які не утвердилися в життя, не мають авторитету серед близьких, друзів, не мають уваги від своїх батьків ", - розповів Сочка.

Через саме цих затриманих кураторів жоден дитина не скоїла самогубство. "Що стосується останнього завдання, то при документуванні протиправної діяльності таких груп, таких кураторів Департаментом кіберполіції не зафіксовано жодного суїцидального випадку внаслідок перебування дітей в так званих" групах смерті ", - додав він.

Тільки в березні 2021 року українські кіберполіцейські виявили десятки електронних адрес таких груп і заблокували їх роботу. У даних групах, за його словами, адміністратори поширюють інформацію про "безпечні і безболісні" способи суїциду, закликають і підбурюють молодь до нанесення собі ушкоджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найбільш поширені методи шахраїв у інтернеті

"Групи смерті (18+)" - стаття, що вийшла 16 травня 2016, оповідає про нібито існуючу в соціальній мережі ВКонтакте секті, яка причетна до самогубств 130 підлітків на всій території Росії.

Зараз ви читаєте новину «Затримали кураторів "груп смерті" - кіберполіція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі