пʼятниця, 18 січня 2013 17:47

Кримській журналістці погрожують вбивством

Кримській журналістці погрожують вбивством
Ірина Сєдова. Фото: vk.com

10 січня на сторінку Ірини Сєдової в одній із соцмереж почали надходити анонімні погрози про фізичну розправу та вбивство. Жінка працює журналістом на інтернет-порталі kerch.fm. Проживає в місті Керч, що у Криму. Такі погрози пов'язує із своєю професійною діяльністю.

"Все це почались посеред білого дня на моїй сторінці в соцмережі. Писали люди із вигаданими прізвищами. На їх профілях фотографій не було. Всі листи були приблизно одного змісту: погрожували вбити, мовляв, після цього я нарешті не буду писати. Не довго думаючи, я віднесла заяву в міліцію. Там порушили справу", - розповіла Сєдова.

Журналістка впевнена, що погрози їй надсилають активісти місцевої організації "Оккупай-Педофиляй", яку очолює Артем Марцинкевич.

"Нещодавно підготувала статтю на наш сайт про цю організацію. Там написала, що залучення в такі сумнівні організації, які порушують конституційні права громадян, підлітків є неприпустимим, адже вони виступають проти іноземних націй, на їх сайті красується фашистська свастика. Сам Марцинкевич уже відсидів термін за нацистські лозунги. Саме після публікації цієї статті, розпочались вищезгадані погрози. А на сайті організації з'явились записи, що журналістка захищає педофілів і так далі. Після того, як міліція порушила справу, я написала про це в "Оккупай-Педофиляй". Погрози відразу припинились", - пояснила Ірина.

В Керченському міському управлінні міліції підтвердили даний факт.

"Щодо погроз в адресу журналістки Ірини Сєдової відкрито кримінальне впровадження за ст.129 ККУ (погроза вбивства). Їй присвоєно статус потерпілої. Міліція шукає зловмисників", - запевнили в керченському управлінні міліції.

 

Зараз ви читаєте новину «Кримській журналістці погрожують вбивством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі