вівторок, 25 травня 2021 10:02

"Кричала, що твереза. Це ваш брат п'яний" - розповіли, як водійка знесла на тротуарі школяра

"Кричала, що  твереза. Це ваш брат п'яний" - розповіли, як водійка знесла на тротуарі школяра
У Вінниці 13-річного школяра на тротуарі збила сусідка на позашляховику. Хлопець у важкому стані. Фото: vn.npu.gov.ua

У Вінницькій обласній дитячій лікарні рятують семикласника 13-річного Андрія Тарасюка. Напередодні його дорогою до школи збила 43-річна сусідка за кермом позашляховика Haval. Мчала на шаленій швидкості й не вписалася в поворот. За кермо сіла п'яна, за словами очевидців.

Хлопця відкинуло на арматуру, яка прошила йому голову. Має важку черепно-мозкову травму. Водійка після скоєного казала, що то школяр був п'яний, розповіла Gazeta.ua сестра потерпілого Марина Тарасюк.

"Від неї було чути перегар. Вона ледве язиком обертала і ногах не трималася. Її під руки водили чоловік і поліцейський. Але кричала, що твереза. Це ваш брат п'яний. Він ішов тротуаром у школу. Від удару його кинуло на арматуру. Один шматок застряв у голові. Звідти його знімали медики "швидкої". Все було кров'ю залите", - розповіла Марина.

Андрієві до школи було метрів 200 – півтори зупинки на маршрутці. Це був його звичний маршрут. Не перший рік сам ходив. Тому й того дня його ніхто не проводив. Але устиг відійти від дому лише метрів 50-60, додає родич Назарій Чубенко.

"Ніхто навіть не міг подумати, що таке станеться. Тут вулиця спокійна. Тротуар є. Тому дитину відпускали саму без остраху", - каже чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі утримуються від прогнозів: розповіли про стан дітей, яких збили на переході

Андрієві 5 год. робили нейрохірургічну операцію. Стан його важкий, він в реанімації. Окрім черепно-мозкової травми, має численні переломи рук і ніг. Лікарі робити прогнози не беруться.

"У пацієнта відкрита проникаюча черепно-мозкова травма з пошкодженням кори головного мозку, вдарений перелом в лобній ділянці. Кістки порушили кору головного мозку, судини, виникла кровотеча", - розповів нейрохірург дитячої обласної лікарні Сергій Волощук.

Була водійка під дією алкоголю чи наркотиків – з'ясовують в наркодиспансері, за словами Вадима Кобзара із відділу комунікації обласної поліції. Жінка дійсно поводилася неадекватно. Але то, можливо, через шок. Зараз вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Сьогодні, 25 травня, їй обиратимуть запобіжний захід. За скоєне можуть ув'язнити на вісім років.

Аварія сталася 24 травня о 10:00 на вул. Івана Богуна у Вінниці. 43-річна водійка Haval розтрощила паркан й знесла на тротуарі 13-річного школяра. Попередньо, вона не впоралась з керуванням, виїхала на тротуар.

Зараз ви читаєте новину «"Кричала, що твереза. Це ваш брат п'яний" - розповіли, як водійка знесла на тротуарі школяра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі