середа, 04 січня 2023 22:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Крапку в російській агресії треба поставити саме цього року – Зеленський

Крапку в російській агресії треба поставити саме цього року – Зеленський
Президент Володимир Зеленський зробив заяву щодо військової допомоги від Франції. Фото: скріншот з відео

Франція виводить європейську оборонну підтримку України на новий рівень.

Зокрема, Україна отримає більше бронетехніки, включаючи колесні танки французького виробництва. Про це у вечірньому відеозрверненні наприкінці 315-го дня війни повідомив президент Володимир Зеленський.

"Сьогодні є нові й потужні результати від нашого дипломатичного марафону. Я дякую Президенту Макрону за це лідерство. Отримаємо більше бронетехніки, і зокрема – колесні танки французького виробництва", – сказав він.

За словами Зеленського, це те, що дає чіткий сигнал усім іншим партнерам України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський переговорив з президентом Румунії: які подальші кроки обговорили

"Немає зараз жодної раціональної причини того, що Україні досі не постачалися танки західного зразка. А це дуже важливо, щоб відновити безпеку для всіх українців і спокій – для всіх європейців", – зазначив глава держави.

Зеленський наголосив, що саме перед новим "Рамштайном" такий сигнал надзвичайно актуальний.

"Треба поставити крапку в російській агресії саме цього року й не відкладати жодну з тих оборонних можливостей, які здатні пришвидшити поразку держави-терориста. Сучасна західна бронетехніка, танки західного зразка – це якраз одна з таких ключових можливостей", – зазначив український лідер.

У середу, 4 січня, президент України Володимир Зеленський поговорив телефоном із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про розмову повідомив Зеленський і французький телеканал BFM TV.

Макрон оголосив про передачу Україні важких бронетранспортерів AMX-10 RC, які також класифікуються як колісні танки, повідомили у Єлисейському палаці.

Зараз ви читаєте новину «Крапку в російській агресії треба поставити саме цього року – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі