неділя, 11 грудня 2022 22:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ відновиться - Резніков повідомив, коли

Контрнаступ ЗСУ відновиться - Резніков повідомив, коли
Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що ЗСУ не думають зупинятися. Фото: eastnews.

Збройні сили України відновлять активний контрнаступ щойно підмерзне ґрунт і стане твердішим.

Це полегшить просування військової техніки, пояснив міністр оборони України Олексій Резніков на пресконференції з міністром оборони Швеції Полом Йонсоном в Одесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні тривають найзапекліші бої ‒ показали свіжі карти бойових дій

"Гадаю, що зменшення активності має місце через погодні умови. Але українські Збройні сили не думають зупиняться. Тому, використовуючи момент, коли ґрунт стане твердішим, я переконаний, що ми продовжуватимемо наші контратаки, кампанію зі звільнення наших територій", - наголосив Резніков.

Міністр також додав, що плани в України досить прості - звільнення всіх тимчасово окупованих територій України до кордонів 1991 року, які були міжнародно визнаними. Він висловив впевненість, що хоча росіяни воюють із цивільним населенням з метою схилити українську владу до переговорів на своїх умовах, це їм не вдасться.

"Ця війна - це війна ресурсів, і ці ресурси так само в них зменшуються", - зазначив очільник Міноборони.

Українські війська відбивають атаки російських окупантів у Донецькій та Луганській областях. ЗСУ продовжують контрнаступ у напрямку Сватового та Кремінної.

Тим часом російські загарбники не припиняють штурми на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Про це свідчать свіжі карти бойових дій, опубліковані вранці 11 грудня Інститутом вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ відновиться - Резніков повідомив, коли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі