вівторок, 07 червня 2022 18:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ на півдні: Генштаб повідомив про ситуацію

Контрнаступ ЗСУ на півдні: Генштаб повідомив про ситуацію
Українські захисники знищують ворога, противник втрачає особовий склад. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Російські окупанти вогнем артилерії намагаються не допустити створення сприятливих умов для контрнаступу Збройних сил України в Херсонській і Миколаївській областях.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджував основні зусилля на розвідці, утриманні займаних рубежів і відновленні втрачених позицій.

Також Генштаб повідомляє, що інтенсивність застосування ворожої авіації завдяки вдалим діям нашої протиповітряної оборони знижена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: поступово витискаємо Росію

Ворог зосереджується на підтримання дій наземного угруповання і завдані ракетних ударів по об'єктах інфраструктури вглибині території України.

"У зв'язку з втратами особового складу та військової техніки противник продовжує активно використовувати цивільну інфраструктуру й ремонтно-відновлювальну базу в Луганській і Донецькій областях", - пишуть у Генштабі.

104-й день триває спротив України повномасштабній російській агресії. Окупанти збираються наступати на Слов'янськ. Ворог посилив обстріли Миколаєва.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ на півдні: Генштаб повідомив про ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі