четвер, 06 грудня 2012 12:08

Конфлікт у Єгипті загострюється: на вулиці виїхали танки
8

Загинули п'ять людей, а поранено було більше 440
Фото: Фото: Reuters
Ситуація в Єгипті загострилася
Як мінімум чотири танки і три бронетранспортери були виставлені в районі палацу
Втихомирити протестувальників довгий час не вдавалося
Сотні прихильників Мурсі залишаються біля палацу

Збройні сили Єгипту виставили перед президентським палацом танки і бронетранспортери після того, як в ніч на 6 грудня там сталися сутички між прибічниками і противниками президента Мохаммеда Мурсі. Про це з посиланням на очевидців пише Reuters.

За даними агентства, як мінімум чотири танки і три бронетранспортери були виставлені в районі палацу. Ними керують солдати Республіканської гвардії Єгипту, одним із завдань якої є охорона президента.

Сотні прихильників Мурсі, за даними Reuters, залишаються біля палацу. Противники президента закликають до подальших виступів в четвер, проте поки на вулицях спокійно.

У ході нічних зіткнень в Каїрі протестувальники і прихильники Мурсі кидали один в одного каміння і пляшки із запальною сумішшю. Загинули п'ять людей, а поранено було більше 440, повідомляє з посиланням на єгипетське телебачення "Аль-Джазіра". Кільком сотням спецназівців, які прибули на місце заворушень, втихомирити протестувальників довгий час не вдавалося.

Ситуація в Єгипті загострилася після того, як кілька тижнів тому президент Мохаммед Мурсі вніс в основний закон країни Конституційну декларацію, поправки, що розширюють його повноваження.

Мурсі став президентом Єгипту в червні 2012 року на перших виборах після повалення Хосні Мубарака, який правив країною більше 30 років .

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт у Єгипті загострюється: на вулиці виїхали танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі