пʼятниця, 08 липня 2022 09:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Колаборанту, який на Херсонщині керує "відділом народної поліції", оголосили підозру

Колаборанту, який на Херсонщині керує "відділом народної поліції", оголосили підозру
У тимчасово захопленій Херсонщині підозрюється в колабораціонізмі місцевий мешканець. Фото: t.me/pgo_gov_ua

На тимчасово захопленій Херсонщині підозрюється в колабораціонізмі місцевий мешканець.

Він погодився на співпрацю з російськими окупантами. Наприкінці травня отримав посаду керівника псевдоправоохоронного органа – так званого "Скадовського відділу народної поліції". Про це повідомляє Офіс генерального прокурора 8 липня в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові СБУ зловила пенсіонерку, яка підтримувала РФ

"Підозрюваний, виконуючи завдання військових РФ, схиляв своїх колишніх колег до співпраці з ними. Він особисто займався підбором кандидатів і співробітників, здійснював матеріально-технічне забезпечення діяльності незаконно створеного підрозділу, а також надавав вказівки щодо незаконного затримання громадян", – зазначили в пресслужбі.

Двом псевдопосадовцям окупаційних адміністрацій Донеччини заочно оголосили підозру в колабораціонізмі. Слідство встановило, що в березні директор одного з підприємств добровільно почав співпрацювати з російськими окупантами. Він погодився обійняти посаду спочатку так званого в.о. голови, а потім – й очолив окупаційну адміністрацію Першотравненого району ОРДО.

Зараз ви читаєте новину «Колаборанту, який на Херсонщині керує "відділом народної поліції", оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі