понеділок, 25 червня 2007 08:32

Колишня дружина співвласника RosUkrEnergo Фірташа вимагає 50% його бізнесу

Співвласник швейцарського трейдера RosUkrEnergo, ексклюзивного постачальника імпортного природного газу в Україну, український підприємець Дмитро Фірташ може бути залучений в судовий процес з колишньою дружиною, пише газета "Файненшл таймс".

Колишня дружина підприємця, 51-річна Марія Фірташ сказала газеті, що хоче отримати через суд 50% частку в бізнесах колишнього чоловіка або грошову компенсацію.

Марія Фірташ вважає недостатньою отриману нею два роки тому від колишнього чоловіка компенсацію, що складала декілька десятків мільйонів доларів, і вважає цю угоду недійсною.

Вона стверджує, що грала основну роль у формуванні бізнесу колишнього чоловіка і на першому етапі вела його самостійно. Потім вона зробила Д.Фірташа комерційним директором і вийшла за нього заміж у 1996 році.

Шлюборозлучний процес 42-річного Д.Фірташа кидає тінь на його плани по консолідації активів, відзначає газета.

Минулого тижня Д.Фирташ повідомив, що консолідував свої активи на балансі холдингу Group DF Ltd. (GDF, Британські Віргінські острови, BVI), яка об"єднала активи із загальною виручкою приблизно в $4,6 млрд (за підсумками 2006 року).

Основними активами є 90-процентна частка Д.Фірташа в Centragas AG (йому, у свою чергу належить 50% в СП RosUkrEnergo), 100% угорського трейдера Emfesz, 90% в Ostchem Holding AG (хімічні підприємства в Центральній, Східній Європі і Центральній Азії), Zangas -підрядник з будівництва нафтогазової інфраструктури, угорський нафтотрейдер EuroNit Kft. Інвестиційні активи Д.Фірташа і його проекти в галузі нерухомості в Україні (у Києві і Криму) в даний час реструктуризуються і також будуть включені до складу GDF, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Колишня дружина співвласника RosUkrEnergo Фірташа вимагає 50% його бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі