середа, 15 червня 2011 09:18

Кишкова інфекція вбила дворічного хлопчика

Кишкова інфекція вбила дворічного хлопчика

Дворічний хлопчик помер через кишкову інфекцію у німецькій землі Нижня Саксонія, кількість жертв зросла до 37 людей.

"Лікарі зробили все можливе, щоб врятувати його життя ... На жаль, все марно", - сказав представник клініки в Ганновері Штефан Цорн. У Ганновер дитину перевезли з клініки в містечку Ольденбург 5 червня. Хлопчик помер від ниркової недостатності, яка розвинулася через зараження інфекцією, а також через руйнування еритроцитів. Не допомогли ні різні форми терапії, ні переливання крові.

Батько і десятирічний брат померлого також заразилися інфекцією. Як відзначають лікарі, син і батько поправляються.

Спалах кишкової інфекції спочатку був зафіксована на півночі Німеччини. Спочатку передбачалося, що переносником небезпечних бактерій є салатні огірки з Іспанії, але це припущення не підтвердилося. Потім фахівці заявили, що джерелом інфекції могла стати ферма в Нижній Саксонії, яка поставляє на ринки країни пророщену сою та інші злаки, що використовуються для приготування салатів і других страв.

Інфекцію викликала, так звана ентерогеморрагіческая бактерія Escherichia coli (кишкова паличка). Бактерія E.coli часто присутня в кишечнику людей і теплокровних тварин. Більшість її штамів нешкідливі, але деякі штами, такі, як ентерогеморрагіческая кишкова паличка (EHEC), можуть викликати важкі хвороби харчового походження.

Симптоми викликаються бактеріями EHEC хвороб - кривава діарея, жар і блювота. Більшість пацієнтів одужує протягом десяти днів, але у незначної кількості пацієнтів (дітей раннього віку та людей похилого віку) хвороба може прийняти важку форму з загрозою для життя.

Зараз ви читаєте новину «Кишкова інфекція вбила дворічного хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі