субота, 18 лютого 2023 01:25

Кірбі озвучив втрати вагнерівців

Кірбі озвучив втрати вагнерівців
ПВК "Вагнер" облаштувала кладовище для своїх найманців. Їх ховають у безіменних могилах. Фото: Фокус

В Україні загинуло понад 30 тисяч бойовиків ПВК "Вагнера".

Оцінка втрат ґрунтується на даних розвідки США. Цифри озвучив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі, передає Sky News.

Він зазначив, що російська компанія найманців брала активну участь у наступі Росії навколо Бахмута і Соледара в Донецькій області. Вона здебільшого складається з карних злочинців, випущених із в'язниці, щоб воювати в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цвинтар "вагнерівців" збільшився в сім разів завдяки ЗСУ

За оцінками Сполучених Штатів, 90% солдатів бойовиків "Вагнера", вбитих в Україні з грудня, було засуджено.

Міністерство оборони Великобританії заявило, що "Вагнер" відправив в Україну велику кількість засуджених. Серед них "ймовірно, що рівень втрат досягає 50%".

Міністерство оборони Росії почало безпосередньо набирати ув'язнених до лав армії та кидати на війну проти України. Раніше ув'язнених вербували до ПВК "Вагнера".

Міністерство фінансів США оголосило російську приватну військову компанію "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією. Міністерство фінансів також запровадило нові санкції проти цієї ПВК та її глобальних союзників.

У список санкцій потрапила сама ПВК "Вагнера", а також голова Федеральної служби виконання покарань РФ у Тулі Іван Прокопенко. Він бере участь або надавав підтримку вербуванні солдатів у ПВК "Вагнера" і, отже, політиці та діям, які дестабілізують Україну чи підривають, чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності України.

Крім того, під американські санкції потрапили численні юридичні та фізичні особи на різних континентах, що підтримують військові операції групи "Вагнера".

Зараз ви читаєте новину «Кірбі озвучив втрати вагнерівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі