пʼятниця, 01 квітня 2022 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Кількість дітей, які постраждали від рук окупантів, сягнула психологічної позначки

Кількість дітей, які постраждали від рук окупантів, сягнула психологічної позначки
30 березня на Чернігівщині внаслідок обстрілів двоє дітей отримали поранення. Фото: eastnews.ua

Майже 400 дітей постраждали в Україні з початку збройної агресії Російської Федерації.

Від початку повномасштабної війни загинули 153 дитини, повідомляють в Офісі генерального прокурора. Ще понад 245 поранені.

"Найбільше дітей постраждали в Київській - 73, Харківській - 53, Донецькій - 65, Чернігівській - 43, Миколаївський - 30, Луганській - 31, Запорізькій - 22, Житомирській - 15, Херсонській - 29 і Сумській - 16 областях і столиці - 16. Ці дані не є остаточними через неможливість огляду місць, де тривають активні бойові дії та на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, в місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кількість убитих медиків і зруйнованих росіянами лікарень

30 березня на Чернігівщині внаслідок обстрілів двоє дітей отримали поранення.

31 березня померла 2-річна дівчинка з міста Лисичанська Луганської області, яка зі своїм 7-річним братом напередодні отримали тяжкі поранення. Того ж дня на Донеччині до лікувального закладу доставили п'ятьох неповнолітніх, які поранених внаслідок обстрілу.

Через бомбардування та обстріли російських окупантів пошкоджено 859 закладів освіти. 83 із них повністю зруйновані. Найгірша ситуація в столиці, а також у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській і Чернігівській областях.

Від 24 лютого ворожа авіація РФ бомбардує українські міста й села, знищуючи мирних людей. Цивільних загинуло значно більше, аніж військових. Українська влада неодноразово зверталася до НАТО з вимогою закрити небо.

17 березня окупанти здійснили артилерійський обстріл селища міського типу Золочів у Харківській області. Внаслідок цього постраждала родина. Мати загинула на місці, прикриваючи собою 4-річну доньку.

На Харківщині російський танк розстріляв авто, де була сім'я з двома дітьми. Люди кричалм, що вони цивільні, махали білим прапором, але марно. Батьки й 9-річна дівчинка загинули, 17-річний хлопець поранений.

Зараз ви читаєте новину «Кількість дітей, які постраждали від рук окупантів, сягнула психологічної позначки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі