середа, 16 жовтня 2024 17:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Кількість бойових зіткнень з ворогом активно зростає - оновлені дані Генштабу

Кількість бойових зіткнень з ворогом активно зростає - оновлені дані Генштабу
Кількість бойових зіткнень з ворогом активно зростає - оновлені дані Генштабу. Фото: telegraf.in.ua

Станом на 16 жовтня кількість бойових зіткнень з ворогом зросла до 97.

Найактивніше ворог зараз діє на Курахівському напрямку - там провів майже половину від усіх атак, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російські окупанти завдають ударів авіацією та артилерією, б'ючи по прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. Від артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Покровка та Карповичі. Також агресор ударив авіацією біля Будівельного.

За сьогоднішній день авіація Росії завдала сім ударів по Курській області, скинувши дев'ять керованих авіаційних бомб, інформує Генштаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента зробив нову заяву про план перемоги

На Харківському напрямку російські терористи чотири рази штурмували позиції підрозділів ЗСУ в районі Стариці. Ситуація контрольована.

На Куп'янському напрямку ворог атакував позиції української армії сім разів, поблизу Кучерівки, Піщаного, Степової Новоселівки, Лозової та Вишневого. Дві атаки відбиті Силами оборони, п'ять боєзіткнень ще триває.

На Лиманському напрямку ворог атакував в районах Греківки, Невського, Тернів та Торського. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується вже десять боєзіткнень, досі триває бій поблизу Греківки.

На Краматорському напрямку українські воїни відбили наступ противника поблизу Ступочок. Ворожа авіація завдала ударів некерованими авіаційними ракетами по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку ворог атакував поблизу Торецька. Авіація агресора бомбардувала Торецьк та Катеринівку, також окупанти обстріляли Дружбу некерованими авіаракетами.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже вісім спроб потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Промінь та Селидове. Сили оборони стримують натиск і відбили п'ять атак противника, три боєзіткнення ще тривають.

На Курахівському напрямку наразі найгарячіше. Від початку доби загарбники 42 рази атакували підрозділи ЗСУ. Намагаються просунутися поблизу Зоряного, Желанного Другого, Ізмайлівки, Новодмитрівки, Гірника, Новоселидівки, Георгіївки та Катеринівки. Шістнадцять атак відбито Силами оборони, бої тривають.

На Времівському напрямку було відбито одну штурмову дію противника, на даний час триває боєзіткнення поблизу Золотої Ниви. Російські некеровані авіаракети вибухали неподалік Новодарівки.

На Оріхівському напрямку точиться бій поблизу Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку українськими підрозділами відбито три атаки на позиції наших військ.

Ситуація на інших напрямках фронту залишається незмінною.

Російські окупанти й далі намагаються використати перевагу в живій силі та авіаційну підтримку. Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, наголосили у Генштабі.

Генштаб закликає підтримувати Сили оборони.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 13 жовтня склали 668 930 осіб.

Протягом минулої доби знищено ще 1300 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Кількість бойових зіткнень з ворогом активно зростає - оновлені дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі