неділя, 25 листопада 2012 15:15

Кілька тисяч футбольних фанів ідуть до Лук'янівського СІЗО з вимогою звільнити Павліченків

Кілька тисяч футбольних фанів ідуть до Лук'янівського СІЗО з вимогою звільнити Павліченків
Раніше подібну ходу провели фанати в Рівному. Фото: vk.com

Кілька тисяч фанатів українських та іноземних футбольних клубів ідуть маршем від столичного парку Шевченка до Лук'янівського СІЗО.

Так вони проводять акцію протесту проти ув'язнення сім'ї Павліченків. Дмитра Павліченка засудили до довічного ув'язнення, а його син Сергій отримав 13 років тюрми за вбивство судді Шевченківського суду Сергія Зубкова.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Наразі учасники акції рухаються бульваром Шевченка в напрямку площі Перемоги. Через велику кількість людей, а саме приблизно 4 тисячі осіб, вулиця частково заблокована. Попереду фанати несуть десятиметровий баннер "Волю Павліченкам!". Вони також постійно скандують "Свободу чесним, свободу Павліченкам!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ультраси "Динамо" обіцяють масові акції на підтримку Павліченків 25 листопада

"Ми всі прийшли боротися за визволення нашого брата Сергія та його батька Дмитра, бо їх ув'язнили незаконно. На їхньому місці міг опинитися кожен із нас. Ми сподіваємося, що наша солідарність їх врятує й не допустить таких випадків у майбутньому", - сказав Андрій Коренівський, один із лідер фан-руху київського "Динамо".

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, серед натовпу є багато підлітків. Ходу охороняють кілька десятків працівників міліції. Вони йдуть по периметру колони. За протестувальниками їдуть десять автобусів зі спецпідрозділом "Беркут" і два автозаки.

Зараз ви читаєте новину «Кілька тисяч футбольних фанів ідуть до Лук'янівського СІЗО з вимогою звільнити Павліченків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі