понеділок, 12 листопада 2012 19:49

Футбольні фани готують масштабну акцію протесту на захист засуджених Павліченків

Автор: Фото: Олена БІЛОЗЕРСЬКА
  Дмитро і Сергій Павліченки
Дмитро і Сергій Павліченки

В Youtube з'явилось мультиплікаційне відео, на якому син засудженого на довічне ув'язнення Дмитра Павліченка просить звільнити батька та брата Сергія з-під варти. Павліченків звинуватили у вбивстві столичного судді Сергія Зубкова. Батькові суд постановив покарання - довічне ув'язнення, сину - 13 років тюрми.

За сім'ю вступились фанати столичного футбольного клубу "Динамо". Вони почали активно підтримувати засуджених, організовувати акції протесту та марші. Динамівські фани пообіцяли не вивішувати жодних банерів та розтяжок, окрім одного: "Свободу Павліченкам".

На відео Іван Павліченко розповідає, що він навчається у третьому класі та живе у Києві. Признається, що сумує за ріднею, бо не може часто бачитись з батьками.

"Я їх дуже люблю, але бачимось ми рідко, тому що моєму татові дали довічне ув'язнення, а моєму братові 13 років. Суд закінчився недавно, а я вже за ними скучив", — каже Іван.

На відео розповідається історія конфлікту батька з нідерланською фірмою та судове рішення про виселення їх з квартири. Закінчується відеоролик закликом фанатів приїхати 25 листопада для проведення масштабної акції протесту у столиці.

Нагадаємо, суддю Шевченківського районного суду Сергія Зубкова знайшли мертвим у під'їзді свого будинку торік у березні. Його більше десятка разів вдарили ножем і чотири рази вистрілили в груди. Вбивці втекли.

За два дні міліціонери затримали киянина Дмитра Павліченка і його сина Сергія, згодом відпустили. Але через деякий час батька та сина таки забрали до Лук'янівського СІЗО.

Головною версією мети вбивства міліціонери назвали помсту Дмитра та Сергія Павліченків судді за вердикт про виселення сім'ї з квартири. У кінці 2010 року суддя Зубков постановив зруйнувати прибудову в квартирі Павліченків на вулиці Богдана Хмельницького, а сім'ю виселити з неї.

Зараз ви читаєте новину «Футбольні фани готують масштабну акцію протесту на захист засуджених Павліченків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі