середа, 27 квітня 2022 13:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Кийки, кліщі та кайданки: росіяни у Тростянці катували мирних жителів

Кийки, кліщі та кайданки: росіяни у Тростянці катували мирних жителів
У ході слідчо-оперативних заходів вдалося повернути місцевим мешканцям шість викрадених автомобілів. Фото: t.me/DBRgovua

На Сумщині задокументували близько 20 фактів катування російськими окупантами місцевого населення Тростянця.

За тиждень слідчі оглянули 154 пошкоджені артилерійськими обстрілами вулиці міста, повідомляє Державне бюро розслідувань.

"Це близько 1,2 тис. га міської забудови, що становить приблизно 45% загальної площі Тростянця. Виявлено та зафіксовано пошкодження 122 житлових будинків, а також лікарень. У ході слідчих дій встановили місця, де окупанти катували цивільних. Нині зафіксовано щонайменше 20 таких випадків. На місці злочинів виявили кийки, кайданки, металеві кліщі та одяг потерпілих зі слідами крові", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізничник на Сумщині підірвався на російській протипіхотній міні

Під час оглядів працівники ДБР також виявляли розтяжки з гранат і залишки ворожих боєприпасів.

"У межах кримінальних проваджень триває ексгумація тіл загиблих місцевих мешканців, призначаються судово-медичні експертизи. Проводиться весь комплекс необхідних слідчих дій, зокрема фахівець аеророзвідки фіксує об'єкти огляду з повітря та складає 3D моделі", - додають у ДБР.

Також у ході слідчо-оперативних заходів вдалося повернути місцевим мешканцям шість автомобілів, які загарбники викрали у період окупації.

Російські війська обстріляли Білопільську громаду Сумської області з позицій, розташованих на території Російської Федерації.

У Сумській області щонайменше 155 жителів перебувають у полоні російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Кийки, кліщі та кайданки: росіяни у Тростянці катували мирних жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі