субота, 30 липня 2022 11:39

Спецтема: Війна Росії проти України

$3,5 тис. із ухилянта: киянин допоміг втекти з України десяткам призовників
3

У столиці затримали ділка, який допоміг втекти за кордон понад 20 українським призовникам.

Схему незаконного переправлення через державний кордон чоловіків, які підлягають мобілізації у військовий час, організував киянин, повідомляє Служба безпеки України.

"Зловмисник забезпечував своїх "клієнтів" повним пакетом підроблених документів, зокрема підтверджуючими листами щодо навчання у закордонних вищих навчальних закладах. Це коштувало $3,5 тис. з особи. Такими послугами злочинця скористалися майже два десятки громадян. Наразі їхні особи встановили, щодо них буде окремо прийнято рішення відповідними правоохоронними органами", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $3 тис. за звільнення від призову: на Вінниччині попався черговий "бізнесмен"

СБУ затримала ділка, який допоміг втекти за кордон близько 20 українським призовникам
Фото: /ssu.gov.ua
СБУ затримала ділка, який допоміг втекти за кордон близько 20 українським призовникам
СБУ затримала ділка, який допоміг втекти за кордон близько 20 українським призовникам

Співробітники СБУ задокументували факт одержання завдатку – $1500. Після цього ділка затримали у Києві при передачі повного пакету підроблених документів. Зловмиснику повідомили про підозру.

У ході обшуків правоохоронці вилучили докази протиправної діяльності.

На Вінниччині затримали прикордонника. Він вимагав у громадянина призовного віку, якому на період дії в Україні правового режиму воєнного стану виїзд за межі країни заборонено, $10 тис. за безперешкодний перетин державного кордону. Прикордонника затримали під час одержання $5 тис.

Зараз ви читаєте новину «$3,5 тис. із ухилянта: киянин допоміг втекти з України десяткам призовників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі