четвер, 08 грудня 2022 21:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Якими ракетами РФ обстрілює Україну та які з них неможливо збити: ЗСУ відповіли

Країна-терористка Росія обстрілює Україну далекобійними ракетами.

Проте ракети із комплексів С-300 Збройні сили України не можуть збивати, оскільки у нас немає таких систем ППО. Про це в ефірі телеканалу Freedom повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Якщо ми говоримо про стратегічну авіацію, то там йде три типи ракет, які є далекобійними. Вони можуть бити на далекі відстані. Це – ракети Х-101, Х-555 та ракета Х-55, яка є ядерною ракетою, але без "ядерної начинки". Її використовують, як обман, щоб виснажити нашу ППО. Також у них є ракета Х-22, дальністю 600 км", – сказав він.

Він наголосив, що ці ракети можуть підійти до 100 км до українського кордону та звідти запускати Х-22.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетні удари з моря: скільки носіїв "Калібрів" Росія тримає біля берегів України

"Ця ракета не точна, але руйнівна, від неї страждають мирні жителі. Є ще С-300 і це доводить, що в них бракує ракет до "Іскандерів". А тому РФ просить в Ірану балістичні ракети", – пояснив Ігнат.

Речник командування Повітряних сил України додав, що ракету С-300 поки неможливо збити з тих засобів ППО, які є в Україні.

"Ракети від С-300 вони використовують по прифронтових містах, дальність їхнього польоту до 150 км. Але чим більша дальність, тим більша їхня неточність. Від цього страждають мирні. Я хочу сказати, що ракету С-300 збити неможливо тими засобами ППО, які у нас є. Їх можна тільки знищити на складах. У РФ є ще орієнтовно 7 тисяч таких ракет", – пояснив Ігнат.

Російська Федерація завдає масованих ракетних ударів по українській критичній інфраструктурі нібито через помсту.

Так вирішили "відповісти" за підрив на Кримському мосту, сказав президент Росії Володимир Путін.

За словами диктатора, він не розуміє реакцію світової спільноти, яка засуджує російський терор мирних міст України.

Зараз ви читаєте новину «Якими ракетами РФ обстрілює Україну та які з них неможливо збити: ЗСУ відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі