понеділок, 14 листопада 2022 09:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Як зима вплине на хід бойових дій в Україні ‒ аналіз британської розвідки

Як зима вплине на хід бойових дій в Україні ‒ аналіз британської розвідки
Із приходом зими умови війни зміняться як для російських, так і для українських сил. Фото: varta1.com.ua

Зима змінить умови боїв як для російських, так і для українських сил.

Для солдатів на передовій зміна тривалості світлового дня, температури та погоди створить додаткові випробування, вважають у британській розвідці. Про це йдеться у повідомленні міністерства оборони Великої Британії.

Від погоди та тривалості світлового дня залежатимуть усі рішення, які ухвалює російський генштаб. Так, скорочення світлового дня призведе до зменшення інтенсивності наступальних дій і більш статичних оборонних ліній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських окупантів в Україні

"Можливість нічного бачення є дорогоцінним товаром, що ще більше посилює небажання воювати вночі. Середня найвища температура знизиться з 13 градусів за Цельсієм у вересні-листопаді до нуля у грудні-лютому. Військовослужбовці, яким не вистачає зимового одягу та житла, з високою ймовірністю постраждають від холодових травм. Крім того, вікно "золотої години", протягом якої потрібно врятувати важкопораненого солдата, зменшується приблизно вдвічі, що значно збільшує ризик контакту з ворогом", ‒ йдеться у повідомленні.

Сувора погода, ймовірно, створюватиме додаткові виклики і без того низькому моральному духу російських сил. Проблеми будуть і з обслуговуванням обладнання.

"Базові дії, такі як чищення зброї, повинні бути адаптовані до умов, і ризик несправності зброї зростає", ‒ наголошують у британській розвідці.

Україна невдовзі, ймовірно, посилить контрнаступ на Луганщині та передислокує туди частини, які були зайняті на правобережній Херсонщині. Частину українських сил логічно було б передислокувати також в Донецьку область. Про це у новому зведенні зазначають експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Рішення про наступ російських військ на сході після відступу з Херсонщини є серйозною помилкою президента РФ Володимира Путіна. Нині в інтересах російського диктатора мало би бути припинення вогню. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Як зима вплине на хід бойових дій в Україні ‒ аналіз британської розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі