пʼятниця, 13 січня 2023 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Ймовірність нападу з Білорусі ‒ що кажуть у Пентагоні

Ймовірність нападу з Білорусі ‒ що кажуть у Пентагоні
Речник Пентагону Пет Райдер прокоментував ймовірність нападу на Україну з Білорусі. Фото: defense.gov

У Сполучених Штатах Америки поки не бачать ознак підготовки масштабного наступу на Україну з Білорусі.

Тим не менш, у міноборони США продовжують стежити за ситуацією у Білорусі. Про це на брифінгу заявив речник Пентагону Пет Райдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російську військову техніку в Білорусі сфотографував супутник

"Ми знаємо, що російські сили проводили навчання з білоруськими військами, але сьогодні немає ознак якихось наступальних дій, які здаються неминучими. Але знову ж таки ми продовжуватимемо уважно стежити", ‒ наголосив Райдер.

Він додав, що нині не спостерігається нічого такого, що могло б його турбувати.

Країна-терористка Росія може завдати ракетного удару по Україні з території Білорусі. Саме з території Білорусі летіла велика частина балістичних ракет на початку повномасштабного вторгнення, зокрема, "Іскандери", "Точка-У" та інші. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Потенційна загроза наступу Збройних сил Росії з території Білорусі зберігатиметься протягом наступного року. Це пов'язано з тим, що російське угруповання військ буде розгорнуто в Білорусі з метою проведення навчань. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Зараз ви читаєте новину «Ймовірність нападу з Білорусі ‒ що кажуть у Пентагоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі