субота, 13 січня 2024 19:57

Ізраїль планує взяти під контроль кордон між Газою та Єгиптом

Ізраїль планує взяти під контроль кордон між Газою та Єгиптом
Ізраїль планує взяти під контроль кордон між Газою та Єгиптом. Фото: колаж ТСН

Ізраїльська влада повідомила Єгипту, що планує розпочати військову операцію зі встановлення контролю над кордоном між Сектором Гази і Єгиптом.

Під час операції Ізраїль візьме під контроль прикордонний пункт "Рафах" і розмістить війська вздовж так званого Філадельфійського коридору, що розділяє Єгипет і Газу, а ізраїльські війська діятимуть на території Сектора Гази. Про це повідомляє The Times of Israel.

Ізраїльські лідери ще не дали добро на проведення операції, а терміни її проведення залежатимуть від перемовин з єгипетським урядом, який працює над укладенням нової угоди про заручників між Ізраїлем і ХАМАСом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хусити погрожують США та Великій Британії розплатою за нічні удари

Ізраїльські офіційні особи намагалися розвіяти побоювання єгиптян, що операція може призвести до випадкової шкоди в Єгипті і що вона може порушити обмеження на розміщення військ у цьому районі, передбачені мирним договором 1979 року між країнами.

Водночас наголошується, що Єгипет відхилив пропозицію Ізраїлю про спільне патрулювання ізраїльськими військами єгипетського боку кордону, заявивши, що він працює над встановленням бар'єрів і посиленням спостереження в цьому районі.

Збройні сили США та Великої Британії за підтримки Канади, Нідерландів, Австралії та Бахрейну в ніч на 12 січня вдарили по воєнних об'єктах хуситів в Ємені.

Удари наносилися з винищувачів і ракетами "Томагавк". Понад десяток цілей були вражені ракетами, випущеними з повітря, поверхні та підводних платформ.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль планує взяти під контроль кордон між Газою та Єгиптом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі