неділя, 28 серпня 2022 10:28

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW: Росія досі не надала доказів "ударів" українських бійців по ЗАЕС

ISW: Росія досі не надала доказів "ударів" українських бійців по ЗАЕС
Росія досі не надала доказів пошкоджень, які нібито заподіяли обстріли ЗСУ. Фото: t.me/energoatom_ua

Росія обіцяла "надати докази" проти Збройних сил України, звинувачуючи їх у нібито обстрілах Запорізької атомної електростанції.

Російська пропаганда продовжує брехати про "українські атаки". Російські окупанти залякують працівників станції, щоб ті мовчали про ситуацію на ЗАЕС. Про це пригадали в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Російські й українські джерела знову обмінялися звинуваченнями в обстрілі ЗАЕС. Аналітики ISW з посиланням на Енергоатом повідомили, що росіяни обстріляли електростанцію 26-27 серпня. Це призвело до численних ризиків пожежної та радіаційної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАГАТЕ сформувало групу експертів, які поїдуть на ЗАЕС

"Міноборони Росії заявило, що українські сили обстріляли територію ЗАЕС поблизу ядерних сховищ. Російське оборонне відомство досі не надало фото- або відеодокази пошкоджень на ЗАЕС на підтримку своїх тверджень про те, що нібито українські сили завдають ударів по ЗАЕС", – повідомили в ISW.

Військові аналітики додали, що російська влада саме мала б бути спроможною надати такі докази. Адже саме російські сили зараз контролюють територію ЗАЕС.

25 серпня ЗАЕС уперше в історії повністю від'єднали від енергомережі. Це сталося в результаті пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС.

Міжнародному агентству з атомної енергетики (МАГАТЕ) президент України Володимира Зеленського й президент Росії Володимир Путін надали гарантії безпеки для місії, яку відправлять на Запорізьку атомну електростанцію.

Зараз ви читаєте новину «ISW: Росія досі не надала доказів "ударів" українських бійців по ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі