пʼятниця, 23 вересня 2011 10:19

Інженер, який вижив під час катастрофи Як-42, розповів подробиці авіакатастрофи

Інженер, який вижив під час катастрофи Як-42, розповів подробиці авіакатастрофи

Інженер з авіаційного та радіоелектронного обладнання Олександр Сизов, який вижив під час катастрофи літака Як-42 під Ярославлем, розповів, що ніяких зауважень до роботи авіатехніки ні при підготовці до польоту, ні в ході польоту не було.

У бесіді з представниками МАК він також уточнив розміщення пасажирів в літаку: керівництво, тренери та гравці хокейної команди "Локомотив" перебували в передньому і середньому салонах. Багаж знаходився в задній частині літака.

Олександр Сизов - єдиний, хто вижив в авіакатастрофі, яка сталася вдень 7 вересня поблизу ярославського аеропорту "Туношна". 21 вересня йому зроблена операція на стегні і він переведений в опікове відділення НДІ імені Скліфосовського. За попередніми прогнозами лікарів, Сизов може бути виписаний вже через два тижні.

Це була перша розмова Сизова з учасниками розслідування авіакатастрофи. За даними LifeNews, з ним розмовляв заступник голови МАК з розслідування авіаподій Георгій Ячменев.

Нагадаємо, в авіакатастрофі під Ярославлем загинули 44 людини, в тому числі вся хокейна команда "Локомотив" (37 осіб) і сім членів екіпажу. Що стало причиною катастрофи, поки невідомо. Згідно з останніми даними МАК, Як-42 не зміг злетіти відразу і проїхав ще 400 метрів після злітної смуги, перш ніж відірвався від землі. Проте літаку не вистачило швидкості, щоб піднятися в повітря, він врізався в антену системи курсового радіомаяка і зіткнувся з землею.

Зараз ви читаєте новину «Інженер, який вижив під час катастрофи Як-42, розповів подробиці авіакатастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі