понеділок, 05 лютого 2024 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат про знищення російського А-50: "Ви не уявляєте, яка радість була"

Ігнат про знищення російського А-50: "Ви не уявляєте, яка радість була"
Українські військові 14 січня знищили російський літак А-50. Фото: wikipedia.org

Українським військовим вдалося вперше в історії знищити літак дальнього радіолокаційного виявлення.

Так ураження 14 січня російського А-50 у зв'язці з Іл-22 прокоментував речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Про це він сказав у проекті "Поговоримо" Центру протидії дезінформації.

"Знищення А-50 ще й у придачу з Іл-22, який у зв'язці працює - це вперше в історії такий літак був знищений. Західний світ аплодує", - сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ більше не може виробляти літаки А-50: скільки їх залишилося

За його словами, такі операції Сил оборони України - найкраща реклама західної зброї. А знищення А-50 стало серйозним іміджевим ударом по режиму російського диктатора Володимира Путіна.

"Повітряні Сили мріяли такий літак знищити. Ви не уявляєте, яка радість була тих, хто це зробив, яка радість була на командному пункті. Це дійсно надихає. Жирна ціль, вона була знищена", - додав Ігнат.

14 січня українські військові завдали удару по російських літаках А-50 та ІЛ-22, які перебували над акваторією Азовського моря.

Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про знищення Повітряними силами ЗСУ російських літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 і повітряного пункту управління Іл-22.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат про знищення російського А-50: "Ви не уявляєте, яка радість була"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі