неділя, 07 серпня 2022 15:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат пояснив, що пришвидшить деокупацію українських територій

Ігнат пояснив, що пришвидшить деокупацію українських територій
Українським пілотам потрібні сучасні багатоцільові винищувачі. Фото: facebook.com/kpszsu

Українським пілотам потрібні сучасні багатоцільові винищувачі.

Завдяки такій авіації та далекобійній артилерії Збройні сили України зможуть оперативніше звільнити окуповані території. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Скажу просто: нам літаки треба вже зараз і сьогодні. Нам потрібно закрити українське небо. Яке ми сьогодні, зрештою, і тримаємо: вже третій місяць російська авіація не залітає на контрольовану територію ", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили ЗСУ в липні збили 18 із 24 запущених по двох областях крилатих ракет

Ігнат наголосив, що для деокупації територій та контролю над небом Україні потрібні винищувачі, які допомогли б у боротьбі і в повітрі, і на землі.

Речник пояснив, що українським військовим західною зброєю необхідно знищувати протиповітряну оборону ворога.

"Маючи на озброєнні під крилами літаків такі ракети, як протирадіолокаційні, ми б могли потроху знищувати їхнє ППО. І вже далі допомогти авіаційною підтримкою в просуванні наших військ та звільненні наших територій", – додав Ігнат.

Сили та засоби протиповітряної оборони не можуть перехопити снаряди реактивної артилерії.

Їх потрібно знищувати на землі. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він пояснив, що під час обстрілу артилерії, якщо є інформація, також вмикається сигнал повітряної тривоги. Але люди часто сприймають це як ракетну атаку.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат пояснив, що пришвидшить деокупацію українських територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі