неділя, 10 грудня 2023 15:17

Спецтема: Війна Росії проти України

"І це після того, як ми відправили $100 млрд": Маск звинуватив СБУ та вимагає пояснень від Зеленського

"І це після того, як ми відправили $100 млрд": Маск звинуватив СБУ та вимагає пояснень від Зеленського
Американський мільярдер Ілон Маск обурився через те, що Служба безпеки України затримала проросійського блогера з Латинської Америки. Фото: Getty Images

Американський мільярдер Ілон Маск обурився через те, що Служба безпеки України затримала проросійського блогера з Латинської Америки.

Через цей інцидент бізнесмен вимагає пояснень від президента України Володимира Зеленського. Про це Маск написав у соцмережі X (Twitter).

"Громадянин США сидить у в'язниці в Україні після того, як ми відправили понад 100 мільярдів доларів? Чи є в цій історії щось більше, ніж просто критика Зеленського? Якщо це все, то тут у нас серйозна проблема", - вважає Маск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський відірваний від реальності": Маск переконаний, що Україна не зможе перемогти у війні

В СБУ вже відреагували на звинувачення Маска. Там зазначили, що під час затримання блогера діяли відповідно до чинного законодавства.

У спецслужбі нагадали, що у травні СБУ викрила на Харківщині блогера із подвійним громадянством (Чилі та США), який систематично виправдовував російську агресію в Україні і поширював проросійські тези у своїх соціальних мережах.

При цьому у своїх відео він визнавав правомірною агресію РФ в Україні, заперечував воєнні злочини країни-агресора, та заявляв, що ЗСУ обстрілюють свою ж територію, а в Україні панує "неонацистський режим".

Як відомо, скандальний телеведучий Такер Карлсон звинуватив українську владу, зокрема, президента Володимира Зеленського, у "незаконному" затриманні та "катуванні" громадянина США Гонсало Ліри, якого у травні затримала СБУ.

Американський журналіст заявив, що блогера нібито затримали через "критику" президента України.

Зараз ви читаєте новину «"І це після того, як ми відправили $100 млрд": Маск звинуватив СБУ та вимагає пояснень від Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі