понеділок, 15 квітня 2013 15:30

Хворі гемодіалізного центру підловили черкаського губернатора на брехні

Хворі гемодіалізного центру підловили черкаського губернатора на брехні
Фото: chpravda.com

Хворі гемодіалізного центру "Фрезеніус" звинувачують у брехні голову Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба.

"Губернатор у своїх численних інтерв'ю заявляє, що лікування у німецькій клініці "Фрезеніус" у півтора рази дорожче ніж в обласній лікарні, – каже хвора Ольга Артеменко. – Це неправда. Представники "Фрезеніуса" у нашій присутності погодилися лікувати хворих за ту ж суму, що й в обласній лікарні. До того ж самі ліки у німецькій клініці безплатні".

Черкаська обласна рада не заклала грошей на лікування гемодіалізних хворих із "Фрезеніуса" в обласний бюджет. Натомість запропонувала збирати кошти з районних бюджетів.

"Ми вже маємо прецедент, коли до нашого хворого зі Сміли прийшли представники районної ради. Почали умовляти перейти на лікування до обласної лікарні. Він категорично відмовився. Каже, що саме в обласній лікарні його заразили гепатитом С і В. Тобто ми вже в обласній лікарні лікувалися й знаємо, що це таке. Вважаю, що влада на чолі з Тулубом хоче загнати нас до старого зразка радянської медицини. І це після того, як ми спробували лікування за кращими європейськими зразками", – стверджує Артеменко.

Переможець виборів у 197 виборчому окрузі опозиціонер Леонід Даценко впевнений, що своїми намаганнями будь-що перевести хворих з "Фрезеніуса" до обласної лікарні черкаська влада видає себе з головою.

"Німці не дають ніяких відкатів, а це є головною причиною війни з боку обласної влади", - каже він.

Чотири роки тому в Україні з'явилися два гемодіалізних центри від "Фрезеніуса" – в Чернігові й Черкасах. У Чернігові хворих лікують за кошти обласного бюджету. Натомість черкаська влада відмовляється це робити попри пряме доручення президента, яке Віктор Янукович видав минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Хворі гемодіалізного центру підловили черкаського губернатора на брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі