вівторок, 24 травня 2022 14:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Хотів знищення країн ядерною зброєю: у Києві "пов'язали" колишнього військового
8

Фото: facebook.com/ssu.kyiv

У Києві Служба безпеки України викрила колишнього військового, який виправдовував агресію Росії проти України.

Для цього поплічник окупантів створив мережу антиукраїнських інформресурсів. Загальна аудиторія їх становила понад 150 тис. користувачів, повідомила пресслужба СБУ 24 травня.

"Створені мережі пропагандист використовував для виправдовування збройної агресії РФ проти України. Публікував матеріали про планування обстрілів залізничних об'єктів", - ідеться в повідомленні

Правоохоронці стверджують, що виявили в мобільних пристроях зловмисника листування з колишніми військовослужбовцями РФ. Ті зараз проживають на території окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За пособництво країні-агресорці даватимуть від 10 до 12 років в'язниці

"Тут зрадник висловлював підтримку російським окупантам, закликав до знищення будь-якої країни ядерною зброєю, висаджування ворожого десанту в столиці нашої держави, називав українців та американців штучними націями. Також із початку збройної агресії РФ зловмисник розповідав про рух транспорту в столиці. Закликав ув'язнювати та розстрілювати українських полонених", - додали в СБУ.

За місцем проживання зрадника в Печерському районі провели обшуки. Вилучили комп'ютерну й мобільну техніку. Фігуранту оголосили про підозру. Слідчі дії тривають.

У Харкові затримали ворожого агента з-поміж поліцейських Національної поліції в Харківській області. Зрадник, який має звання майора поліції, понад два місяці передавав ворогу розвідувальні дані.

З 24 лютого зловмисник встиг сфотографувати й передати в Тelegram ворогу знімки будівель СБУ та Національної поліції в Харківській області, ТРЦ в центрі Харкова, станції технічного обслуговування, де ремонтували автомобільну техніку військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Хотів знищення країн ядерною зброєю: у Києві "пов'язали" колишнього військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі