понеділок, 20 серпня 2018 13:35

Хотів убити всіх: як почалася стрілянина у Харкові

Хотів убити всіх:  як почалася стрілянина у Харкові
Особу стрільця встановлюють правоохоронці. На вигляд йому 40-45 років Фото: Харків Live

Харківський стрілець хотів убити всіх охоронців міськради, які перебували в момент нападу в приміщенні. Про це на брифінгу 20 серпня заявив керівник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех. Він розповів, що вночі правоохоронці отримали повідомлення, що невідомий стріляв по автомобілю Skoda поблизу харківської мерії.

"Було встановлено, що в приміщенні Харківської міської ради перебували три охоронці. Два з них були на зміні, один - відпочивав. Встановлено, що вони почули нібито вибухи петард і вирішили подивитися, хто це робить. Не погодивши свої дії зі старшим зміни, вони відкрили двері міськради. Побачили фігуранта, який направляв зброю на них, дивилися уважно на нього. Після того, як він продовжив стрілянину і поранив одного з охоронців, який впав біля дверей, інший охоронець попередив третього, старшого зміни ", - розповів Бех.

За його словами, після цього стрілець зайшов до будівлі міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Охоронці без зброї, загиблий у бронежилеті: нові подробиці стрілянини в Харкові

"Він почав шукати обох охоронців, що слідство побачило на камерах відеоспостереження, з метою також ліквідувати цих людей. Він дивився на першому поверсі, обійшов увесь другий поверх. Після того, як він не зміг їх виявити, спустився на перший поверх, де й зустрівся з представниками патрульної поліції", - додав правоохоронець.

Бех уточнив, що слідчі відкрили три кримінальних провадження: за замахом на умисне вбивство на пасажирів автомобіля Skoda, за статтею про заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого і посягання на життя співробітника правоохоронного органу. У слідства є окремі запитання до охоронця, який відкрив двері міськради, що в подальшому призвело до цих трагічних подій.

У ніч проти 20 серпня в Харкові біля центрального входу до міської ради відбулася перестрілка. Нападника знешкодили поліцейські, але він встиг смертельно поранити патрульного. Ще один поранений, охоронець міської ради, в лікарні у важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «Хотів убити всіх: як почалася стрілянина у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі