понеділок, 28 лютого 2011 16:52

Хитрощі президента Ємену не вдалися. Протести тривають
18

Фото: Фото: Reuters

На пропозицію президента Ємену Алі Абдулли Салеха про створення коаліційного уряду опозиція відповіла відмовою. Опозиціонери заявили про намір надалі домагатися, щоб глави держави пішов.

Раніше впливові лідери племен Ємену оголосили про вихід з правлячої партії "Загальний народний конгрес" і про підтримку опозиції.

Масштабні акції протесту з вимогою відставки президента Ємену проходять в цій країні протягом кількох тижнів. Минулої п'ятниці політичне протистояння знову не обійшлося без жертв. Поліція застосувала вогнепальну зброю під час розгону багатотисячної антиурядової демонстрації. У результаті загинуло кілька людей, десятки дістали поранення.

Нагадаємо, нинішній президент Ємену, відставки якого вимагають його противники, перебуває при владі вже протягом більше трьох десятиліть - з 1978 року. Його переобрали на черговий семирічний термін 2006 року. При цьому на розгляді парламентом країни перебував проект поправок до конституції, які дали б змогу чинному президенту обіймати цю посаду довічно.

Під тиском опозиції президент пообіцяв розпочати реформи в країні і відмовився від участі у чергових президентських виборах, які пройдуть 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Хитрощі президента Ємену не вдалися. Протести тривають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі